Кръчма "Дедо Пене" е от най-добрите места за хранене и веселба на гостите на Банско. Можете да посетите заведението както със, така и без резервация. Работи целогодишно и целодневно.

Кръчма Дедо Пене Кръчма Дедо Пене

Атмосферата в типичен бански стил се допълва и от многото оригинални предмети, запазили чувството за историческа реалност и непреходност. Вътрешната архитектура, типична за района, е с ниши, тайници и огнища с жив огън, които създават в механата уютът на българската традиция.

Живата музика и изпълненията на автентичен български фолклор допълват първокласното обслужване.

Кръчма Дедо Пене Кръчма Дедо Пене

Кухнята предлага традиционните ястия за региона: капама, чомлек, суджук, кървавица и местния сух специалитет – Бански старец (бабичка), приготвени по стари домашни рецепти. Пресни и апетитни са месата на плоча и мезетата, приготвени на дървени въглища върху жарта на огнището. Ако искате да опитате местните специалитети, кръчма „Дедо Пене” е мястото – тук ще получите и оригиналните рецепти. Не пропускайте да опитате и от виното на къщата – мерлото на „Дедо Пене”.

Дедо Пеневото мерло

Механата предлага изключително богат избор на вина. Тук ще намерите само най-качественото вино от най-добрите винарски райони в България и чужбина. Единствено за гостите на Дедо Пене има специална изненада – Дедо Пеневото мерло – виното е уникално и засега не може да бъде намерено в търговската мрежа.

Кръчма Дедо Пене

Кръчмата е идеалното място за посрещане на празници – сватба, годишнина, рожден или имен ден, нова година. При Дедо Пене можете да направите своята предварителна резервация и да договорите специално меню за вас и вашата компания. По време на големи събития като откриване на ски-сезона, студентския празник, посрещането на нова година и др. обикновено местата са запазени месеци предварително, така че не отлагайте вашата резервация – персоналът на кръчма Дедо Пене ви очаква!

Механата разполага общо с 140 места – 100 на закрито и 40 на открито:

  • 70 места в Зала 1 (отворена целогодишно)
  • 30 места в Зала 2 (отворена през зимния сезон)
  • 40 места на открито (във вътрешния двор с барбекю, при подходящо време)
Резервирай сега!